Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ministerstvo zjišťovalo u nemocnic, jaké mají kapacity na očkování. Data však zveřejnit odmítá

Očkování. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Očkování. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Ministerstvo zdravotnictví se dušuje, že je na očkování proti koronaviru připraveno. Oslovilo třicítku očkovacích center s dotazy na kapacity mrazáků či počet očkovacích týmů. Výsledky šetření však zveřejnit nechce.

Ministerstvo zdravotnictví obeslalo s dotazy zhruba třicítku očkovacích center po celé republice. Žádalo od nich informace o tom, jakou mají kapacitu mrazáků na skladování vakcín nebo kolik lidí jsou schopni za den naočkovat.

„Bylo to o získání informací, kolik je center, jaké mají kapacity, kolik jsou schopni naočkovat za den, jak jsou na tom personálně. Smyslem dotazníku bylo, aby se udělal přehled o kapacitách a personálním zajištění center,“ vysvětluje pro Deník N šéf epidemiologické skupiny ministerstva zdravotnictví a předseda České vakcinologické společnosti Roman Chlíbek.

Chlíbek podle svých slov konečné výsledky šetření nezná, přestože ministerstvo dostalo odpovědi už před Vánoci. „Konkrétní výsledky se ke mně nedostaly,“ odpovídá epidemiolog na dotaz, jaké jsou tedy nyní očkovací kapacity.

Zveřejnit informace odmítla rovněž

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější