Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiš poobědvá u Zemana v Lánech sám. Rodinu nechá nakonec doma

Prezident Miloš Zeman Foto: ČTK
Prezident Miloš Zeman Foto: ČTK

První lednový víkend se má v Lánech uskutečnit tradiční setkání prezidenta s premiérem. Spolu s nimi se na obědě měly setkat také jejich rodiny. Premiér večer oznámil, že se s prezidentem sejde sám.

Prezident Miloš Zeman se již tradičně u příležitosti nového roku setká s předsedou vlády. Letošní setkání se uskuteční v neděli 3. ledna na zámku v Lánech. Slavnostního oběda se kromě obou politiků měly zúčastnit i jejich rodiny.

V tomto formátu se Babiš se Zemanem setkali i před rokem. Aktuálně v Česku ale platí vládní opatření, která velmi výrazně omezují volný pohyb lidí v celé zemi. Podle pravidel, která schválila vláda Andreje Babiše na svém jednání těsně před Vánoci, se od včerejška mohou lidé scházet pouze v minimálních počtech.

Ještě odpoledne Babiš stejně jako ministerstvo zdravotnictví tvrdil, že v setkání není žádný problém, během večera otočil. V televizi Nova oznámil, že se sejde s prezidentem sám. „Domluvili jsme se s panem prezidentem, že se s nim sejdu sám,“ řekl Babiš. „Naše rodiny se sejdou

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Covid-19

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější