Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Nevěděli, jestli přežiju.“ Mladá žena po nehodě překonala těžká zranění i covid, Vánoce už tráví doma s rodinou

Jednadvacetiletá Kateřina Grünspanová strávila v nemocnici po těžké autonehodě dva a půl měsíce. Na fotce se zdravotní sestrou z FN Ostrava.
Jednadvacetiletá Kateřina Grünspanová strávila v nemocnici po těžké autonehodě dva a půl měsíce. Na fotce se zdravotní sestrou z FN Ostrava.

Jednadvacetiletá Kateřina Grünspanová je pár dnů před Vánoci konečně zase s rodiči. Začátkem října měla těžkou autonehodu, při níž utrpěla poranění mozku, míchy a plic. Katka měla masivní krvácení a lékaři si nebyli jisti, zda se jim mladou pacientku podaří zachránit. Když se po dvou měsících začala pomalu zotavovat, prokázala se u ní nákaza koronavirem.

Byl říjnový pátek odpoledne, lidé si chtěli užít jeden z posledních pěkných víkendů v přírodě. Na víkend vyjela také skupinka mladých lidí, kteří chtěli konec týdne strávit na chatě Filipka v Beskydech. Na místo už ale nedojeli. V obci Hnojník se jejich auto střetlo s nákladním vozem.

„Na pomoc vyjely pozemní týmy z Třince a Nošovic, z Ostravy vzlétli letečtí záchranáři. Z automobilu bylo nutno vyprostit dvě osoby, záchranáři na místě ošetřovali tři účastníky nehody. Jednadvacetiletá žena utrpěla mnohočetná vážná zranění v oblasti hrudníku, zad a břicha. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péči ji vrtulník LZS přepravil do traumatologického centra,“ psala o nehodě média.

Onou mladou ženou byla Kateřina Grünspanová, která těžkým zraněním málem podlehla. Čtrnáct dnů byla v umělém spánku a v prvních dnech si lékaři nebyli jisti, zda

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější