Hospody a bary jsou na dně a rebelují. Krátké uvolnění je nezahojilo, ukazují data
Gastronomické podniky mohly na začátku prosince v omezeném režimu konečně otevřít a obsloužit zákazníky u stolů. Nyní se po dvou týdnech opět zavírají a restauracím i barům začíná další nejisté období. Čísla nakažených koronavirem stoupají, a o termínu otevření se tak zatím nemluví. Data prozrazují, že nejvíc opatření pocítily bary, jejichž tržby klesly na polovinu únorových čísel. Obor se cítí na dně a náhrad se zatím nedočkal.
Data pokladních systémů naznačují, jak se jednomu z nejpostiženějších oborů nyní vede. Všichni už znovu otevřít nedokázali a podniky zaměřené na noční život decimovala večerka od dvaadvacáté hodiny, kterou vláda beztak brzy nato zkrátila na dvacátou.
„Letos v listopadu mělo otevřeno o