Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Moderní poslední večeře. Jídla, pro která stojí za to žít

„Dobrý večer,“ zabučelo zvíře a ztěžka dosedlo na své kýty. „Jsem hlavní chod dnešního večera. Mohu vám nabídnout některé partie svého těla?“

V Restaurantu na konci vesmíru, druhém dílu knižní série Stopařův průvodce po Galaxii, pojal její autor Douglas Adams představení jídelního lístku opravdu originálně. Tento týden se opět otevřely restaurace, hospůdky a jiná stravovací zařízení. Sociální sítě zaplavily reakce těch, kdo vyrazili otestovat, v jakém stavu se nacházejí. Možná právě proto jsem si vzpomněla na jeden svůj dávný tweet, ve kterém jsem se ptala, co byste si dali, kdyby to mělo být vaše úplně poslední jídlo. Zajímal mě výběr oproštěný od všech praktických „ale“. Když nezohledňujete kalorie, výživovou hodnotu ani to, jak vám druhý den bude.

Ideálním příkladem – jestli to tak mohu napsat – je v reálném světě poslední jídlo před popravou. V České republice

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rodina a vztahy

V tomto okamžiku nejčtenější