Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Přednostní operace pro předplatitele iDnes.cz? Chybná formulace, tvrdí šéf Babišových klinik

Spolumajitel investiční skupiny Hartenberg Holding Jozef Janov. Zdroj: Jozef Janov
Spolumajitel investiční skupiny Hartenberg Holding Jozef Janov. Zdroj: Jozef Janov

Portál iDnes.cz po upozornění Deníku N upravil svůj článek, v němž lákal předplatitele na dřívější termíny vyšetření a operací v klinikách, které spadají do portfolia Hartenberg Capital. „Nejde o přednostní vyšetření, cílem je přitáhnout předplatitele do našich klinik,“ říká v rozhovoru šéf společnosti Jozef Janov.

Server nabídl předplatitelům prémiového obsahu přednostní zacházení ve zdravotnických klinikách, které spadají do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše. Lidé, kteří si předplatné pořídí, se podle této zprávy mohou dostat na operaci nebo na vyšetření o několik měsíců dříve než ostatní pacienti.

Portál společnosti Mafra, jež je také součástí premiérova svěřenského fondu, nabízí vyšetření v klinikách Gennet, Iscare, Vidia-Diagnostika a dalších zařízeních z fondu Hartenberg Capital.

Podle právníka Ondřeje Dostála je ale nabídka přednostního vyšetření v systému veřejného zdravotnictví nelegální.

Šéf fondu Jozef Janov v rozhovoru pro Deník N říká, že cílem této spolupráce není zvýhodňovat čtenáře, ale přilákat více pacientů do zmíněných klinik.

Server iDnes.cz v dnešním článku slíbil, že předplatitelé obsahu dostanou ve vašich klinikách přednostní termín. Jak bude toto přednostní objednávání konkrétně fungovat?

Máme nyní na klinikách volné termíny na vyšetření i na operace, protože kvůli covidu přichází méně pacientů. Proto jsme se domluvili, že to nějak zpropagujeme, a domluvili jsme se na spolupráci s Mafrou. Oni tuto formulaci změní. Tedy, aby tam nebylo uvedeno, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rozhovory

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější