Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Test obden a jídlo za dveřmi. Vaclík popsal desetidenní „vězení“ národního týmu

Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík. Foto: Slavek Ruta, Zuma / ČTK
Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík. Foto: Slavek Ruta, Zuma / ČTK

Před pandemií se mohli čeští fotbalisté ze zahraničních klubů před zápasy národního týmu potkat s rodinou nebo kamarády, které delší dobu neviděli. V současnosti se ale z reprezentačních srazů spíše stalo hotelové vězení, ze kterého se hráči dostanou pouze na stadion a letiště. Brankář Tomáš Vaclík v rozhovoru pro Deník N vylíčil, co vše musí s kolegy podstoupit.

Máte možnost se po příletu do Česka potkat s někým z blízkých? Nebo rovnou jedete do hotelu?

Většinou jedu hned do hotelu. O přesun z letiště se stará reprezentace. Dokud to vzhledem k opatřením české vlády šlo, měli jsme na letišti zařízené VIP salonky, kde jsme čekali na zavazadla, abychom potkali opravdu minimum lidí. Taky na nás na letišti čeká řidič s negativním testem, který nás odveze do hotelu.

Klidně můžeme dorazit už v neděli – v takovém případě nám reprezentace zařídí pokoj o den dřív. Před pandemií za námi rodiny mohly přímo na hotel, když jsme měli volné odpoledne, ale to teď bohužel není možné. Těším se, až tahle opatření skončí a všechno bude jednodušší.

Kdy probíhá během reprezentačního srazu první testování?

Všichni jsme pravidelně testovaní v klubech. V reprezentaci následuje test hned první den ráno. Až do doby, kdy dostaneme výsledky, musíme zůstat na svých pokojích.

Do té doby se nesmíte s nikým vidět, že?

Přesně tak. Popravdě, od kluků ze Sevilly jsem neslyšel, že by to ostatní reprezentace měly stejné. Na druhou stranu chápu, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější