Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Proč je dobré mít diář. Dokonce i na rok 2021

Jak se zdá, budou letos večery obzvlášť dlouhé. Žádné kino nebo divadlo, v hospodě či restauraci neposedíme, neměli bychom se zbůhdarma courat venku, ať už je, nebo není státem nařízená večerka. Venku už je stejně zima. Takže nám nezbyde než uchýlit se domů. Ale co tam?

Podzimní a zimní čas mě tak nějak ze své podstaty naplňuje chmurami a smutkem. Je chladno, pošmourno, dny se zkracují, příroda odumírá a slunce se nejspíš odstěhovalo do teplých krajů. Zavíráme se doma, vaříme čaj, někdy s rumem, a na nohou nosíme tlusté vlněné ponožky. Letní saláty a ranní jógu nahradil štrúdl, odsouvání budíku a chumlání se do peřin. Nabízí se varianta celý podzim a případně i zimu prospat. Proč ne, některá zvířata hibernují zcela běžně. Obávám se však, že většina z nás narazí na neporozumění u svého zaměstnavatele, a tak nezbývá než vymyslet alternativní program.

Na stránkách literárních magazínů se zpravidla dočteme recenze nejnovějších děl z oblasti beletrie a odborné literatury. Nevím, jestli jste někdy narazili na recenzi diáře. Já tedy ne. A přesto

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější