Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Příběh velmi krátkého manželství: Už na svatební cestě jsme věděli, že je konec

Ilustrační snímek. Foto: Unsplash
Ilustrační snímek. Foto: Unsplash

Žaneta a Roman si mysleli, že se po čtyřech letech vztahu dobře znají. Příprava svatby však odhalila pravý opak.

Když už se někdo rozhodne vstoupit do manželství, zřejmě počítá i s rizikem, že mu nemusí vydržet. Málokdo však asi očekává, že se nebude počítat na roky, ale jen na měsíce.

Žaneta a Roman

Pocházejí z jedné vesnice, chodili spolu čtyři roky. Asi půl roku byli zasnoubeni, svatbu plánovali už předtím. „Nedalo by se říct, že jsme se dobře neznali, i když čím jsem starší a zkušenější, tím víc vím, že ani blízké lidi vlastně někdy dobře neznáme,“ říká Roman, který pracuje ve státní správě.

S tím souhlasí i Žaneta. O svém krátkém manželství mluví velmi otevřeně, možná i proto, že to byla doslova epizoda a odehrála se před patnácti lety. Ona se znovu vdala, Roman se sice neoženil, ale žije ve společné domácnosti s přítelkyní už víc než deset let. „To říkám jako důkaz toho, že jsem schopný i dlouhodobějšího vztahu,“ připomíná s úsměvem.

Tento text původně vyšel ve slovenském Denníku N. Pro české čtenáře jej přeložila Lenka Libá.

První trhliny jejich vztahu se začaly objevovat při přípravě svatby. Pohádali se i předtím, ale to byly spíš maličkosti. Jenže před svatbou začali pomalu přicházet na to, že se neumí shodnout skoro na ničem, což je oba překvapilo.

„My jsme spolu sice chodili, ale nikdy jsme

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rodina a vztahy

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější