Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Když má člověk své přátele pořád v kapse, není nikdy sám. Nebo je naopak sám pořád

Pepa a Tonda spolu byli minulý týden na pivu. Dali si několik kousků, panáka, zajedli to něčím hodně tučným a nezdravým. Bavili se o politice, holkách a možná trochu o fotbale. Na tom samozřejmě není nic zvláštního ani objevného. Nejspíš tuhle kratochvíli také někdy praktikujete, když nám to vláda zrovna nezakáže. Tak proč na to upozorňovat?

Pepu ani Tondu neznám naživo, sleduju je na sociálních sítích. Většinou jsou to docela vtipní a v rámci možností normální mladíci. Žijí nejspíš úplně obyčejnými životy a z průměru vybočují snad jen v tom, že jejich večerní program jsem se dozvěděla z Twitteru a Instagramu.

Konkrétně Pepa s Tondou samozřejmě neexistují, ale slouží jako příklad těch ostatních, kteří reální jsou. Těch, kteří žijí v online světě.

Slovo „žijí“ je správně. Ne že by nežili také reálně, ale zdá se, že to je pro ně podružné. Hlavní je jméno a budování identity ve virtuálním prostoru.

Určitě je také znáte. Mobil jako by jim přirostl k ruce, a když ho nekontrolují, je to jen proto, že se zrovna dívají na notifikaci na chytrých hodinkách. Denně nové příspěvky na všech sociálních sítích. Ať jdou kamkoliv, dozvíte se o tom

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sociální sítě

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější