Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pečovatelky seniorům rozdávaly letáky kandidáta ANO. „Je to kamarád,“ vysvětluje šéfka neziskovky a jeho spolustranička

Foto: Facebook Veroniky Dočkalové
Foto: Facebook Veroniky Dočkalové

Pečovatelky z kolínské neziskové organizace Spirála pomoci jezdí za seniory domů a pomáhají jim zvládat běžné denní činnosti. Ve čtvrtek jim ale kromě toho rozdávaly i propagační předměty senátního kandidáta ANO Igora Karena (ANO). Ředitelka organizace Jana Kuncířová – jeho dobrá kamarádka a spolustranička – v tom problém nevidí. Na rozdíl od Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Veronika Dočkalová každý čtvrtek dochází za svým téměř devadesátiletým dědečkem, aby mu uvařila či uklidila. Kromě rodiny seniorovi pomáhá i organizace Spirála pomoci, jejíž pečovatelka dnes Veroniku překvapila.

„Při příchodu mi pečovatelka předala obálku, na níž bylo napsáno dědovo jméno. Myslela jsem si, že jde o změnu služby, ale místo toho obsahovala letáček s kandidátem na senátora za hnutí ANO Igorem Karenem. Na něm byl text, že zajistí dostupnou zdravotní službu pro všechny, co jiného mají dát na letáček pro seniory?“ popsala Deníku N Dočkalová, která na volební agitaci u seniorů upozornila i na Facebooku.

Součástí balíčku byly také dezinfekční ubrousky, propiska a dávkovač léků, to vše s logem vládního hnutí ANO.

„Pečovatelka mi ještě říkala, že to máme dobré, protože jiná klientka dostala

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Krajské a senátní volby 2020

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější