Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ministr Staněk odmítl, že by křtil Grebeníčkovu knihu. Zvedl číši a připil na svobodu slova, hájí ho komunista

Ministr kultury Antonín Staněk ČSSD popřel, že by křtil knihu komunistického poslance Miroslava Grebeníčka o církevních restitucích. Zúčastnil se prý jen vánočního setkání poslaneckého klubu KSČM. „Což je naprosto standardní záležitost. Součástí setkání byla reprezentace knihy,“ napsal ministr na twitteru.

„Pouze jsem směrem k autorovi a zúčastněným pronesl pár vět s obecným konstatováním, že žijeme v demokratické společnosti, v níž můžeme vyjadřovat různé názory. Knihu, její obsah či úhel pohledu jsem nehodnotil,“ doplnil ještě ministr.

O křtu Grebeníčkovy knihy informoval server iDnes.cz. Podle webu Staněk při té příležitosti prohlásil, že jednou z hlavních hodnot dnešní doby je možnost nahlížet věci z více úhlů.

„Chtěl bych popřát autorovi, aby ta kniha, která půjde mezi veřejnost, přinesla pohled na téma, na problém, o kterém se dnes poměrně intenzivně diskutuje. Aby to byl pohled, který ukáže i jiný úhel pohledu, protože jen tím, že můžeme konfrontovat různé úhly pohledu a různé názory, můžeme se pokusit dobrat k pravdě,“ prohlásil podle serveru Staněk.

Staňkovu verzi, že knihu nekřtil,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Církevní restituce

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější