Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Turnaj mistryň v Praze? Mají zájem, ale teď je to jako plánovat výlet na Měsíc, přiznává Kaderka

Pokud by Turnaj mistryň proběhl v Česku, tak by ho hostila pražská O2 arena. Foto: ČTK / Kamaryt Michal
Pokud by Turnaj mistryň proběhl v Česku, tak by ho hostila pražská O2 arena. Foto: ČTK / Kamaryt Michal

Kvůli koronavirové pandemii byly letos zrušeny nebo odloženy desítky sportovních akcí včetně velkých tenisových turnajů, jako je třeba Wimbledon. Turnaj mistryň pro osm nejlepších hráček světa měl původně proběhnout v listopadu v čínském Šen-čenu, jenže Čína do konce roku zakázala veškeré mezinárodní sportovní akce na svém území. Vedení WTA proto podle informací Deníku N oslovilo Český tenisový svaz s tím, jestli by turnaj nemohl proběhnout v Praze.

Program elitních tenistů a tenistek končí každým rokem na Turnaji mistrů respektive Turnaji mistryň. Ženský turnaj nejlepších osmi tenistek v žebříčku se měl letos odehrát v čínském Šen-čenu, který získal před dvěma lety pořadatelskou smlouvu na deset následujících ročníků.

Jenže kvůli koronavirové pandemii zakázaly čínské úřady na konci července do konce letošního roku všechny mezinárodní sportovní akce na území nejlidnatější země světa. Vedení WTA (Ženská tenisová asociace) se ale snažilo najít alternativní pořadatelské město. Podle informací Deníku N organizace, v jejímž čele stojí Steve Simon, oslovila také Český tenisový svaz s tím, zda by v Praze

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Tenis

Česko, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější