Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babišův PR tým využil chytrou karanténu. Její zástupce v průhonické vile natáčel Čau lidi

Vladimír Dzurilla v premiérově Čau lidi. Foto: Facebook Andreje Babiše
Vladimír Dzurilla v premiérově Čau lidi. Foto: Facebook Andreje Babiše

Pravidelné hlášení Čau lidi, kterým premiér Andrej Babiš (ANO) oslovuje své voliče na sociálních sítích, mělo v neděli hosta – vládního zmocněnce pro IT a digitalizaci Vladimíra Dzurillu, který má na starost chytrou karanténu. Ten přitom přijel video natočit do průhonické vily, kterou vlastní společnost Imoba z Babišových svěřenských fondů a v níž premiér o víkendech pracuje.

Dzurilla, který kromě funkce zmocněnce vede ještě dvě státem zřizované agentury, Národní agenturu pro komunikační a informační technologie a Státní pokladnu Centrum sdílených služeb, na videu vystupuje za chytrou karanténu. „Udělalo se hrozně moc práce a Vlado Dzurilla na konec Čau lidi i řekne,“ avizuje Babiš vystoupení vládního zmocněnce ve videu.

„Dobrý den i ode mě, jsem Vlado Dzurilla, krátký report za chytrou karanténu. Co se nám v poslední době hodně povedlo, je to, že máme všechny krajské hygienické stanice napojené na systém Daktela, kterým navoláváme a děláme v něm epidemiologická šetření,“ vyjmenovává úspěchy vládní zmocněnec.

Nejde přitom o výstup Úřadu vlády, ale o premiérovo politické PR placené hnutím ANO, a to navíc v době kampaně před krajskými a senátními volbami. Facebookový profil Andrej Babiš, kde jsou hlášení každou neděli zveřejňována, spravuje premiérův marketingový tým včetně experta na sociální sítě Marka Prchala (nikoli tedy vládní tiskový odbor) a videa bývají cílena na premiérovy potenciální voliče, například na seniorky.

Vládní zmocněnec Dzurilla Deníku N

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější