Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pošťáci seniorům přinesou jednorázové roušky a respirátor, který je pro běžné lidi zbytečný

Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Všichni senioři dostanou od vlády slíbený respirátor a pět roušek během příštího týdne. Pokud obálky ve své schránce nenajdou, mohou si dojít na poštu pro rezervní. Kabinet chtěl podobnou akci spustit už na jaře, nakonec od ní ale ustoupil s tím, že látkové roušky jsou efektivnější. Senioři však nyní obdrží jednorázové ústenky.

„Vláda dnes schválila distribuci jednoho respirátoru a pěti roušek všem občanům České republiky starším 60 let. Hned zítra ráno na tom začne pracovat policie a hasiči ve skladu v Opočínku, aby si pošťáci mohli tyto pomůcky převzít a postupně je dodávat občanům,“ oznámil ve středu na Twitteru ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Podobně rozhodnutí vlády oznamoval i její předseda Andrej Babiš. „Uděláme to neprodleně, určitě budeme spěchat,“ oznámil po večerním jednání kabinetu.

Ten se k distribuci ochranných prostředků seniorům rozhodl v době, kdy v Česku velmi výrazně stoupají počty pozitivních případů nákazy koronavirem. V posledních dnech se denní nárůst poprvé od začátku pandemie přehoupl přes tisícovku.

„Dnes ráno dorazily do Opočínku kamiony České pošty, kde se průběžně materiál vyskladňuje a je průběžně rozvážen do jednotlivých uzlů České pošty. Přes víkend bude probíhat zabalení materiálu, bude se na tom podílet několik stovek zaměstnanců pošty za dodržení přísných hygienických podmínek. Počítáme, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější