Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Šíření viru se vládě vymyká z rukou. Ve střední Evropě jsme na tom nejhůř

Ilustrace: Petr Polák pro Deník N
Ilustrace: Petr Polák pro Deník N

Naše země začíná za svými sousedy vážně zaostávat, pokud jde o zvládání epidemie covidu. Do druhé vlny, o níž nikdo neví, jak vážná bude, vstupujeme nejhůř z pětice středoevropských zemí. Co dělají v Polsku, Rakousku, v Německu a na Slovensku lépe než my?

Z naší analýzy vyplývá, že sama epidemiologická opatření se zas tolik neliší. Zdá se, že důležitá je také atmosféra ve společnosti, důvěra, každodenní fungování hygienické služby a dalších složek veřejného zdravotnictví. Česko promarnilo čas na přípravu. Zda na to společnost doplatí zdravotně, to se teprve ukáže. Že doplatí ekonomicky, je

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

josef.slerka@... vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Covid-19

Česko, Věda

V tomto okamžiku nejčtenější