Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kvůli pozitivně testovanému masérovi přišla reprezentace o opory. Dalo se tomu předejít?

Tomáš Souček z West Hamu musel opustit reprezentační sraz a navíc musí být do pondělí v domácí karanténě. Foto: FAČR
Tomáš Souček z West Hamu musel opustit reprezentační sraz a navíc musí být do pondělí v domácí karanténě. Foto: FAČR

První sraz fotbalové reprezentace téměř po roce výrazně narušil pozitivní test jednoho z masérů na covid-19. Muž, který zároveň působí u ligového mužstva, naneštěstí hned na začátku srazu pomáhal s regenerací Patriku Schickovi a Tomáši Součkovi, kteří poté na příkaz hygienické stanice museli do domácí karantény. Kouč Jaroslav Šilhavý se tak bude muset proti Slovensku a Skotsku v zápasech Ligy národů obejít bez dvou největších opor.

Výrazně znervózněla také fotbalová Slavia, kterou už za necelé tři týdny čeká kvalifikační dvojzápas o základní skupinu Ligy mistrů proti vítězi duelu mezi dánským Midtjyllandem a švýcarským Young Boys Bern.

V Champions League si Slavia minulý podzim vydělala více než půl miliardy korun. Tedy částku, na které je v současnosti závislý velmi nákladný chod klubu. Pokud se tedy chce přestat spoléhat na finanční podporu čínských majitelů. Reprezentační sraz tudíž pro jistotu opustil brankář sešívaných Ondřej Kolář.

Patrik Schick a Tomáš Souček budou zase minimálně do pondělí v karanténě a s největší pravděpodobností nezasáhnou do pondělního zápasu proti Skotsku, a tak pro ně reprezentační sraz předčasně skončil. Pro Schicka jde navíc o velkou nepříjemnost, protože v současnosti se dojednává jeho přestup z AS Řím do německého Leverkusenu, kde ho čeká ještě zdravotní prohlídka.

S reprezentací ale stále zůstává hned sedm fotbalistů Slavie včetně kompletní obranné čtveřice (Jan Bořil, David Hovorka, Ondřej Kúdela, Vladimír Coufal), která nastoupila v posledním ligovém utkání. Vedení Slavie tedy situaci s nervozitou sleduje s tím, že v případě dalšího pozitivního testu se všech sedm sešívaných hráčů včetně Petra Ševčíka, Lukáše Provoda a také Lukáše Masopusta vrátí zpátky do Prahy.

Masopust měl podle Tvrdíka zůstat doma, ale mluvčí Fotbalové asociace Michal Jurman potvrdil, že záložník, o kterého se zajímá West Ham, odcestoval na Slovensko a bude připravený na páteční zápas.

Masér z ligového klubu

Podle informací Deníku N byl

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější