Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Xaver a extremista. Plíživé posouvání hranic

Studio N je zpravodajsko-publicistický podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach.
Studio N je zpravodajsko-publicistický podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach.

Radní České televize a moderátor Českého rozhlasu Lubomír Xaver Veselý o víkendu zapózoval s předsedou Dělnické strany sociální spravedlnosti na nacionalistickém srazu ve středočeských Příčovech. Extremistický politik, jehož strana bude na podzim kandidovat do krajských zastupitelstev, se fotkou okamžitě pochlubil jak na vlastním, tak i na stranickém profilu na sociálních sítích.

V Českém rozhlase přitom aktuálně platí přísná předvolební pravidla, která zakazují pracovníkům rádia podílet se na propagaci kandidujících stran a politiků. O tom, jak se plíživě smazávají hranice, mluví novinář Honza Moláček.

V aktuální epizodě uslyšíte také výpověď spolupracovníka Českého rozhlasu Dalibora Zíty, který se rozhodl podat podnět k Radě Českého rozhlasu. „Hnusí se mi představa, že pracuji pod jednou střechou s někým, kdo je viděn s představiteli krajní pravice,“ řekl ve Studiu N Zíta.

Nové epizody Studia N najdete každý všední den odpoledne na našem webu a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google PodcastsPodbean.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Studio N

Podcast Studio N

V tomto okamžiku nejčtenější