Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Reportáž z Rujány: Kvůli koronaviru zažívá Balt jednu z nejlepších sezon. Plno bude až do října

"Pláže jsou plné, jen se podívejte," říká Deníku N plavčík Jochen. Letos jsou o hlavní sezoně plnější než obvykle. Foto: Pavel Polák, Deník N
„Pláže jsou plné, jen se podívejte,“ říká Deníku N plavčík Jochen. Letos jsou o hlavní sezoně plnější než obvykle. Foto: Pavel Polák, Deník N

Němci se letos kvůli koronavirové pandemii rozhodli trávit letní dovolenou spíše doma. Přímořská letoviska u Baltského moře už teď vědí, že letošní sezona bude výjimečná. Ovšem jen za předpokladu, že epidemiologická situace zůstane příznivá. V letoviscích stále platí přísnější koronavirová opatření, píše v reportáži z nejoblíbenějšího německého ostrova Rujány zpravodaj Deníku N Pavel Polák.

„Koronavirus? Kdepak! Pláže jsou plné, jen se podívejte,“ říká Jochen a rukou mávne přes celou zátoku, abych se přesvědčil na vlastní oči, že o turisty letos opravdu není nouze.

Jochen sedí celý den v křesle na písečné duně a z této výšiny pozoruje moře. Dvaašedesátiletý penzionovaný policista z Berlína slouží v létě jako plavčík v letovisku Gager na jihovýchodě Rujány.

„Každý rok v srpnu je tady plno. Letos možná ještě víc,“ říká plavčík.

Začátek srpna se na baltském pobřeží vydařil. Slunečné a velmi teplé počasí, voda má

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Německo

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější