Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Třicet pět plus je kategorie pleťových krémů a internetových seznamek

Ve dvaceti vybíráte, až přeberete, v pětadvaceti si pořád říkáte, že máte na něco lepšího, ve třiceti doufáte, že někdo normální ještě zůstal někde zapomenutý a po pětatřicítce posloucháte šílené historky a vzpomínáte, co že jste to vlastně měli proti kočkám.

„Mně se líbí starší holky, a to začíná být poslední roky problém. Když je jim třicet pět a víc, jsou buď vdané s dětmi, nebo jsou divné,“ slyšela jsem od jednoho mladíka. Já, které je pětatřicet a víc. A nikoho nemám. Ani na chvilku se v tom hodnocení nezarazil a neznejistěl.

Časopis Marianne míval podtitul Život začíná po třicítce. Doteď si pamatuju, jak jsem si toho všimla, když jsem těsně před třicátými narozeninami seděla u kadeřnice a prohlížela si hromádku připraveného čtiva. Se studem se přiznám, že jsem si pak časopis objednala a trvalo skoro dva roky, než jsem si předplatné zase zrušila. Dnes se podtitul změnil na Život začíná s Marianne. Nevím. Jediná další věc, která po třicítce začala, byly první projevy různých obtíží, kvůli kterým

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější