Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Schwarzenberg je vrahův poskok, píše Trikolóra na plakátech. Jsou to fašouni, ale je mi ctí, že na mě útočí, reaguje politik

Foto: archiv Petra Herbrycha
Foto: archiv Petra Herbrycha

Trikolóra rozvěsila na Třebíčsku plakáty, které zobrazují kosovského prezidenta Hashima Thaçiho jako vraha a někdejšího šéfa diplomacie Karla Schwarzenberga po jeho boku, jak si podávají ruce, s nápisem Vrah a jeho poskok. Krajská organizace hnutí se od plakátů distancovala s tím, že jde o soukromou iniciativu jaroměřické buňky. „Mám se soudit s nějakou Trikolórou? Když vám někdo nas… přede dveře, nemáte to ještě navíc rozmazávat,“ říká čestný předseda TOP 09.

Na autobusové zastávce v Rokytnici nad Rokytnou se kromě upoutávek na koncert kapely Rentiéři objevily i plakáty s logem Trikolóry, na kterých si podává ruku někdejší šéf diplomacie Schwarzenberg s hlavou Kosova Thaçim. Nepříliš kvalitní fotografie je doplněná titulkem: „Vrah a jeho poskok. Trikolóra Jaroměřicko říká už dost“.

Plakát vyfotil student Petr Herbrych. Jak řekl Deníku N, podobných je v obcích na Třebíčsku vícero. Objevily se i v obci Kdousov.

Na plakátu je sice logo hnutí Trikolóra, ale chybí na něm zadavatel a zpracovatel. Třebíčský místopředseda a koordinátor hnutí Trikolóra Martin Hladík ještě včera tvrdil, že o celé věci nic neví. Dnes doplnil, že jde o samostatnou iniciativu jedné organizace.

„Už jsme se toho dopátrali. Není to oficiální, protože

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Krajské a senátní volby 2020

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější