Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nedokážu si představit, že by se tu nevyráběla kvalitní auta. Havlíček chce po novém vedení Škody záruky rozvoje

Pracovníci nastupují na směnu do Škody Auto. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Pracovníci nastupují na směnu do Škody Auto. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO) chce od nového vedení automobilky Škoda Auto záruky pokračování současného trendu jejího rozvoje. S novým generálním ředitelem, kterým se v pondělí stal dosavadní šéf jihoafrického Volkswagenu Thomas Schäfer, se ministr a zároveň vicepremiér chce sejít co nejdříve.

Do čela mladoboleslavské automobilky Škoda Auto v pondělí usedl dlouholetý manažer mateřského koncernu Volkswagen Thomas Schäfer. S novým šéfem se objevují i otázky, kam bude tradiční výrobce automobilů směřovat dál.

Už dlouho se ze strany českých odborářů i německých médií objevují informace o tom, že některým představitelům Volkswagenu vadí až příliš velký úspěch Škody, která konkuruje ostatním značkám v koncernu.

Ředitel Volkswagenu Herbert Diess v rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung řekl, že pro koncern nemá smysl, aby se Škoda dostala do pozice jeho třetí prémiové značky. Naopak by měla posílit v segmentu levnějších aut, kde se Volkswagenu proti konkurenci nedaří tak prosadit. Diess přitom jmenoval specificky francouzské nebo korejské výrobce.

Škoda se pod posledním šéfem Bernhardem Meierem vydala cestou uvádění nových SUV modelů nebo digitalizace. Právě v tomto směru by měl výrobce pokračovat podle představ vicepremiéra pro ekonomiku Karla Havlíčka.

„S novým šéfem se sejdeme hned po jeho nástupu. Určitě budeme chtít

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější