Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Brankář padl jako podťatý a Limberský obvinil „mága“ Tvrdíka z korupce. A kam Sparta dojde s Rosickým?

Milan Škoda (druhý zprava zařídil) gólem z penalty vedení Slavie 1:0. Foto: ČTK, Radek Petrášek
Milan Škoda (druhý zprava zařídil) gólem z penalty vedení Slavie 1:0. Foto: ČTK, Radek Petrášek

Procházka po lize. Nejdelší fotbalový podzim v české lize skončil. Slavia vyhrála v Jablonci 2:0, vede před Plzní o čtyři body a plzeňský „průšvihář“, exreprezentant David Limberský nepřímo obvinil slávistického bosse a exministra obrany Jaroslava Tvrdíka z korupce. A Sparta, se sedmnáctibodovým mankem na červenobílé rivaly až pátá, udělala ze své ikony Tomáše Rosického sportovního ředitele.

Slávisté v pondělní dohrávce 19. ligového kola týden před Štědrým dnem (v poněkud arktických podmínkách) pod Ještědem zvítězili nad svým neoblíbeným jabloneckým soupeřem po dlouhých pěti letech (předtím ho porazili jen letos v květnu v pohárovém finále). FK Jablonec je ostatně jedním ze dvou týmů, který na podzim v lize nad Slavií vyhrál (druhým byl Baník Ostrava) – stalo se tak v srpnu v Edenu a bylo to rovněž 2:0.

Výhra červenobílých se nerodila vůbec lehce. I trenér Pražanů Jindřich Trpišovský přiznal, že Jablonec byl v pondělí, hlavně v první půli, lepší, že měl lepší pohyb a že v podstatě vyhrálo horší mužstvo. To jeho. Na české fotbalové poměry nezvykle upřímná a pravdivá slova.

Slavia po první půli přesto vedla 1:0 díky gólu Milana Škody z penalty, nařízené kvůli jablonecké ruce. Klíčový moment však nastal krátce po začátku druhého dějství. Jablonec vyrovnal na 1:1, rozhodčí Berka branku uznal, jenže pak dostal výzvu od videorozhodčího, že domácí útočník Chramosta fauloval slávistického brankáře Koláře. Gól byl zase odvolán. Ano, video skutečně objevilo lehký kontakt mezi Chramostou a Kolářem, který se skácel k zemi jako podťatý a vypadalo to, že jej budou muset se zraněnou nohou odvézt do nemocnice.

„Gratuluju, mistr Twitter!“

Což vybudilo plzeňského obránce a rebela Davida Limberského, jehož Viktoria se mohla Slavii přiblížit na dostřel dvou bodů, k napsání třaskavého vzkazu na Instagram. „Tvrdík je největší mág… Zrušil regulérní gól. Gratuluju, mistr Twitter. Jen rozhazuj dál čínský money. Zdravíme váš tým ČSA,“ narážel Limberský na předchozí Tvrdíkovo angažmá.

To ale Limberskému nestačilo a záhy přidal na Instagram svůj druhý příspěvek: „Pane Tvrdík, gratulace, takový gól odvolat, to je majstrštyk. Škoda, že vám to v ČSA 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Nezařazené, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější