Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Glosa: Příliš dlouhý pochod aneb Umění se vzdát

Při každém startu s nadějí upínáme oči k cíli. U každého úkolu se těšíme na jeho odškrtnutí v to-do listu. U příběhů očekáváme sladký happy end. Ale co když se to nepovede?

Je sobota, časné ráno. Ještě nebylo ani pět hodin. Slunce rozehřívá probouzející se krajinu, která v noci zvlhla rosou. Od úst mi přestala s každým výdechem vycházet pára a už před hodinou jsem odložila přebytečnou čelovku. Kamarádi kousek přede mnou vesele kráčí po cestě a čas od času utrousí nějakou vtipnou průpovídku. Idylické ráno, dalo by se říct. A já jsem úplně v háji.

Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se

Noc z minulého pátku na sobotu jsem strávila na pochodu, jehož cílem bylo dojít z Brna do Lanškrouna. Ušetřete si hledání, je to skoro sto dvacet kilometrů a Mapy.cz spočítají trasu na sedmatřicet hodin nepřetržité chůze. My startovali v šest večer, zkušení účastníci si na to dali čtyřiadvacet hodin. S kamarády z mé party jsme se hned shodli na tom, že to celé neujdeme. Určili jsme si přijatelnější cíl, kterého jsme chtěli dosáhnout a zbytek dojet autem. Takže jsem zklamala hned dvakrát, nezvládla jsem ani cíl celého pochodu, ani tu část, která vypadala proveditelně. Na rozdíl od ostatních.

Takřka od samého začátku

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější