Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Týdeník Euro se zmítá nad propastí. Redaktoři hrozí hromadným odchodem

Budova, v níž donedávna sídlilo vydavatelství Mladá fronta. Foto: ČTK
Budova, v níž donedávna sídlilo vydavatelství Mladá fronta. Foto: ČTK

Novináři ekonomického týdeníku Euro se obávají o svoji budoucnost. Ve společném dopise to sdělili insolvenční správkyni Petře Hýskové, která má na starosti konkurz vydavatelství Mladá fronta, v němž magazín vychází. Společnost se dlouhodobě potýká s finančními problémy, insolvenci přitom komplikuje boj ve vedení firmy.

Ekonomický týdeník Euro na českém mediálním trhu působí již 22 let, podle členů redakce jeho situace nebyla nikdy tak kritická jako nyní.

„Pokud nebude zajištěno financování dalšího provozu a jasná strategie týdeníku Euro na další měsíce, hrozí hromadný odchod celé redakce,“ stojí v prohlášení, pod které se společně s šéfredaktorem Ondřejem Hergesellem podepsali také ostatní členové. Mezi nimi například analytik a bývalý šéf Českého rozhlasu Vltava Petr Fischer nebo politický reportér Jan Novotný. Na text jako první upozornil server Mediaguru.

Vydavatelství, které dlouhé roky ovládal stíhaný podnikatel František Savov dlouhodobě pobývající v Londýně, skončilo v insolvenci před několika měsíci. Na začátku letošního roku redakci týdeníku Euro v reakci na situaci uvnitř vydavatelství opustila významná část redakce, která následně založila nový ekonomický týdeník Hrot.

Právě personální tlaky tak mohou podle Hergesella hrát významnou roli ohledně budoucnosti Eura. „Pokud se snažíte

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Média

Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější