Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Šéf Smartwings Šimáně byl na Pražském hradě. O schůzce mlčí aerolinky i zaměstnanci prezidentské kanceláře

Šimáně na Pražském hradu. Foto: Repro Twitter
Šimáně na Pražském hradu. Foto: Repro Twitter

O stamilionové garance od české vlády stále bojuje česká letecká společnost Smartwings, která se kvůli koronavirové krizi dostala do finančních potíží. V době, kdy se možnost podpory řeší na vládní úrovni, navštívil spolumajitel společnosti Jiří Šimáně Pražský hrad. Potvrzuje to fotografie na sociálních sítích i zdroje redakce, které si nepřály být jmenovány. Hrad ani Šimáně schůzku komentovat nechtějí, podle informací Deníku N se ale český miliardář měl sejít s kancléřem Vratislavem Mynářem.

Fotka podnikatele Adama Kurzoka umístěná na Twitter zachycuje šéfa skupiny Unimex Šimáněho, jak míří k zaparkovanému Porsche Panamera. To nechal miliardář stát na druhém hradním nádvoří, kam se automobily běžně nedostanou.

Otázky za kým a proč Šimáně mířil, stále zůstávají bez oficiální odpovědi. Na zaslaný dotaz neodpověděla ani mluvčí letecké společnosti Smartwings Vlaďka Dufková, ani nikdo z Kanceláře Pražského hradu. Ředitel tiskového odboru Jiří Ovčáček na zprávy neodpověděl, mluvčí Vít Novák se k věci vyjádřit nechtěl. „Za nás necháváme věc bez komentáře,“ uvedl Novák.

Jak ale pro Deník N uvedly zdroje blízké aktérům setkání, Šimáně se měl na Pražském hradě neplánovaně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Doprava

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější