Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Výběr šéfredaktora: Hrozba pro Česko, hlad českých dětí, budoucnost generála Pavla i poslance Feriho

Přečtěte si články, které z nabídky Deníku N za poslední týden vybral šéfredaktor Pavel Tomášek.

Bezpečnost České republiky je téma, jemuž se v Deníku N věnujeme od začátku soustavně. Tento týden jsme díky Elišce Hradilkové Bártové přinesli obsáhlou analýzu ukazující, jak čínská společnost Huawei pronikla do klíčových státních úřadů. A to navzdory všem varováním Bezpečnostní informační služby.

Generál Petr Pavel na konci listopadu odešel ze služby v armádě. Jan Wirnitzer s ním pořídil velký rozhovor, v němž se ho ptá na jeho další životní plány, včetně toho, proč se zdráhá vstoupit do české politiky.

Stejně soustavně jako bezpečnosti se na stránkách Deníku N věnujeme osudům lidí, kteří nežijí v blahobytu. Jana Ustohalová napsala článek, v němž odhaluje pro mnohé možná překvapivá fakta, kolik českých dětí žije v rodinách pod hranicí příjmové chudoby a co by v jejich situaci mohlo změnit zavedení školních obědů zdarma.

Jan Tvrdoň a Prokop Vodrážka vyzpovídali nejmladšího poslance v české sněmovně Dominika Feriho. V rozhovoru se otevřeně rozpovídal o tom, proč už nechce pokračovat v politické kariéře a jak by on radil zachránit chřadnoucí TOP 09.

Lucie Šídová přivedla do Česka sexuální asistenci pro handicapované. Tématu sexuality a vztahů obecně se věnuje už dlouho. Eva Mošpanová se jí zeptala i na to, jak pozná, když někdo nemá zpracovanou svou sexualitu.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější