Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Určité věci rozeberu třeba za deset let, říká Vrba o konci v Plzni. Půlrok v Bulharsku zakončil triumfem

Pavel Vrba vyhrál s bulharským Razgradem titul hned během první necelé sezony. Foto: ČTK / Vadim Ghirda, AP
Pavel Vrba vyhrál s bulharským Razgradem titul hned během první necelé sezony. Foto: ČTK / Vadim Ghirda, AP

Fotbalový trenér Pavel Vrba získal po jednom slovenském a třech českých také bulharský titul, a to s Ludogorcem Razgrad, kam zamířil v zimě. V rozhovoru pro Deník N popisuje přechod do nového prostředí, neobvyklý průběh sezony i nedostatek času na oslavu triumfu. Detaily odchodu z Plzně prozradit nechtěl.

Pátý titul ve třetí zemi, navíc čtyři kola před koncem sezony, v níž tým zatím neprohrál. Čekal jste, že to půjde až tak snadno?

Čekal, nečekal… Šel jsem do klubu, který má obrovské ambice a uhrál teď devátý titul po sobě. Ale na druhou stranu jsou tady mužstva jako Levski, CSKA a Slavia Sofia nebo Lokomotiv Plovdiv, které mají svou kvalitu. Je pro nás hodně důležité, abychom byli před nimi. A je dobře, že v tom pokračujeme.

Dá se vůbec vzhledem k opatřením alespoň trochu titul oslavit?

Zatím jsme měli jenom menší oslavu v šatně, takže čekáme, až nám předají pohár a medaile. Jenže potom stejně nebude na velké oslavy čas, protože nebude klasická letní přestávka. Deset dnů po konci sezony začne další ročník bulharského superpoháru. Teď je to celé složitější.

Takže pauza byla během sezony a teď se pojede v Bulharsku víceméně bez přestávky?

Přesně tak. Pauza byla v březnu a v dubnu a teď se pojede v kuse.

Vy jste byl v karanténě dva týdny po návratu do Česka a stejnou dobu i po návratu do Bulharska. Měli jste vůbec čas během pauzy trénovat?

Karanténa byla problém a také to, že se v první části nesmělo trénovat. Potom se začalo trénovat ve skupinkách a až před restartem jsme mohli začít s celým týmem. Naše plány to narušilo, ale nemám si na co stěžovat. Nerozehranost po dvou měsících hráče ovlivnila, ale všichni měli stejné podmínky.

Mimochodem, jak Bulhaři pandemii zvládají?

Opatření tady byla

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější