Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kremlík o mně lhal, odchod psychicky neunesl, říká poslanec Kolovratník. Cítí se jako Havlíčkovo „béčko“

Poslanec hnutí ANO Martin Kolovratník. Foto: archiv Martina Kolovratníka
Poslanec hnutí ANO Martin Kolovratník. Foto: archiv Martina Kolovratníka

Nesouhlasím s Andrejem Babišem, už jsme standardní stranou, říká poslanec ANO Martin Kolovratník. V rozhovoru pro Deník N kritizuje řadu kolegů i exministra dopravy Vladimíra Kremlíka. Netají se tím, že chtěl tento resort vést. „My politici jsme vojáci a buď dostaneme výzvu, nebo ne. Já jsem ji nedostal, ale nijak netrpím,“ tvrdí.

Sněmovna na konci května obsadila zbývající tři místa v Radě České televize – kontrolu budou mít v rukou ekonomka Hana Lipovská, novinář Pavel Matocha a moderátor Lubomír Xaver Veselý. Jak jste s touto volbou spokojen?

Je to demokratická volba, rozhodla většina. Za mě to není úspěch stoprocentní, ale spíš šedesát či sedmdesát procent. Nepodpořil jsem tedy všechny kandidáty, kteří vyhráli.

Považujete některého ze zvolených radních za méně kvalitního?

Z vějíře adeptů tam byli lepší kandidáti.

Veselý se už dříve přihlásil k podpoře Václava Klause mladšího. Je to podle vás pořádku?

Zrovna tohle byl pro mě u jeho osoby problém i důvod, proč jsem ho nemohl podpořit. Nehlasoval jsem pro něj, to vyjádření nevyhovovalo liteře zákona.

Když jsme u těch názorů. Paní Lipovská v rozhovoru pro Parlamentní listy uvedla, že televizní tvorbu téměř nesleduje. Je tohle vhodná kvalifikace pro radní ČT?

Myslím, že tohle prohlášení nevadí. Od konce loňského roku jsem vnímal kritické hlasy nejen z hnutí ANO směrem k hospodaření a ekonomice. Vadí jim, že se projídá a není narýsováno, co bude potom. Možná jsem v našem klubu v menšině, dlouhodobě jsem na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rozhovory

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější