Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Radní ČT Lipovská se opět sešla s Ovčáčkem, podle něj mu přinesla svou knihu. Za jízdu hradním autem se omluvila

Hana Lipovská s Jiřím Ovčáčkem nastupují do hradní limuzíny. Foto: Twitterový profil Kamila Švece
Hana Lipovská s Jiřím Ovčáčkem nastupují do hradní limuzíny. Foto: Twitterový profil Kamila Švece

Ekonomka a nově zvolená radní ČT Hana Lipovská musela už podruhé vysvětlovat schůzku s mluvčím prezidenta Jiřím Ovčáčkem. V areálu Pražského hradu Lipovskou s Ovčáčkem náhodou vyfotil politolog Kamil Švec. Před volbou členů Rady ČT zase oba – rovněž náhodou – zachytil štáb České televize.

Švec Lipovskou s Ovčáčkem podle svých slov zachytil v úterý, když fotil na nádvoří Pražského hradu jako běžný návštěvník. Mluvčí prezidenta a radní ČT na fotce nastupují do hradní limuzíny.

Lipovská o den později na svém Facebooku přiznala, že se s Ovčáčkem skutečně sešla. Za problém označila fakt, že jela hradním autem.

„Včera jsem se dopustila hrubé chyby,“ píše ekonomka ve svém statusu. „Využila jsem totiž služeb automobilu organizace placené daňovými poplatníky ze státního rozpočtu. Ta chyba mě mrzí o to více, že jsem si jako členka Rady České televize měla uvědomit střet zájmů, do kterého jsem se v ten moment dostala, a do automobilu, který je financován ze státního rozpočtu, nikoli soukromý, vůbec nenastoupit. Omlouvám se za to,“ pokračuje její příspěvek.

O prvním zdokumentovaném setkání Lipovské s Ovčáčkem přitom nepanovalo jasno – odehrálo se totiž v době, kdy měli oba na tváři roušky, a nebylo zcela jisté, že jde skutečně o ekonomku, která v té době byla horkou kandidátkou na post radní ČT.

Hana Lipovská s Jiřím Ovčáčkem na záběrech pořadu 168 hodin. Reprodukce: Deník N

Lipovská sama od sebe tehdejší spekulace nepotvrdila. Udělala to až na dotaz Deníku N

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější