Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Prodej Reynkova Petrkova se prozatím odkládá. Zaorálek má čas přesvědčit Babiše do konce měsíce

Zámeček v Petrkově na Havlíčkobrodsku, kde žil básník a grafik Bohuslav Reynek. Foto: ČTK
Zámeček v Petrkově na Havlíčkobrodsku, kde žil básník a grafik Bohuslav Reynek. Foto: ČTK

Ministerstvo kultury dostalo od realitní kanceláře dva týdny navíc, aby získalo osmnáct milionů na nákup usedlosti v Petrkově na Havlíčkobrodsku, kde žil spisovatel a grafik Bohuslav Reynek. Šéf resortu Lubomír Zaorálek (ČSSD) má do konce června na statek jet s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

„S rezervací jsme zbrzdili, vážní zájemci připravují rozpočty na rekonstrukce. Chceme raději kvalitu před rychle uzavřenou smlouvou,“ řekl Deníku N makléř realitní kanceláře M&M Reality Kamil Benc, který má prodej usedlosti na starosti. Ještě před čtrnácti dny tvrdil, že chce mít podepsanou rezervační smlouvu na nemovitost do dnešního dne.

Zájemcům nyní dává čas do konce měsíce, kdy

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

Monika Weinerová vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Literatura

Památková péče

Česko, Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější