Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kremlík se s novým institutem chystá kopat za kanál Dunaj–Odra–Labe. Chce spolupracovat i s psychiatričkou, která pečovala o Palacha

Vladimír Kremlík. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Vladimír Kremlík. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Do čela ministerstva dopravy nastupoval loni v dubnu téměř bez zkušenosti s oborem. Dnes už bývalému šéfovi úřadu Vladimíru Kremlíkovi (tehdy za ANO) se ale v dopravě zalíbilo a nyní se do ní snaží vrátit s novou organizací, založil Středoevropský institut pro rozvoj dopravy.

„Na ministerstvu dopravy jsem ve funkci ministra působil dost dlouho na to, abych správně identifikoval základní problémy sektoru dopravy, na druhou stranu dost krátce na to, abych tyto základní problémy mohl správně a úplně řešit,“ stojí na facebookové stránce Kremlíkova institutu.

Nově založený ústav exministra dopravy za hnutí ANO, který byl ve funkci devět měsíců, se chce zaměřit hlavně na dopravní infrastrukturu. Konkrétně pak web zmiňuje například výstavbu vodního koridoru Dunaj–Odra–Labe. Jako první na jeho založení na svém webu upozornil týdeník Euro. Podle rejstříku byl zapsán 5. června.

Exministr ve funkci skončil kvůli údajně předražené zakázce na elektronický prodej dálničních známek. „Samozřejmě to je a bude jiné, než když se člověk může

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější