Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Co všechno nám ÚZIS neřekl

Studio N je zpravodajsko-publicistický podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach.
Studio N je zpravodajsko-publicistický podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach.

ÚZIS je státní institucí, spadá pod ministerstvo zdravotnictví a funguje částečně jako úřad, částečně jako vědecká instituce, jde o to, ze které strany se na něj díváte. V krizi mu přibyla třetí funkce, která se dá pojmenovat jako centrální mozek krizového řízení.

Jestli se vláda, města, obce a Prymulův tým měly rozhodovat aspoň trochu kvalifikovaně, potřebovaly data a jejich interpretaci. ÚZIS byl a dosud je jediný, kdo je může dodat. Přinejmenším proto, že má zákonem daný exkluzivní přístup k informacím, k nimž se jiní analytici nedostanou. Tím pádem také značnou odpovědnost. Poslechněte si, co všechno ÚZIS o koronaviru ví a neřekl nám to. Hostem je Petr Koubský.

Studio N najdete každý všední den na našem webu a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google PodcastsPodbean. Rozjezd podcastu podpořil grantem Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Studio N

Podcast Studio N

V tomto okamžiku nejčtenější