Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Do vedení rozhlasové rady se vrátil Tomáš Kňourek, který rozpoutal kauzu „porna na Vltavě“

Demonstrace proti odchodu šéfredaktora stanice Vltava Petra Fischera v prosinci 2018. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Demonstrace proti odchodu šéfredaktora stanice Vltava Petra Fischera v prosinci 2018. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Rada Českého rozhlasu ve středu zvolila své dva místopředsedy. Jedním z nich se stal Tomáš Kňourek, který je radním od roku 2013 a post místopředsedy už zastával v letech 2016–2018. Kňourek zvýšil svůj vliv v radě navzdory tomu, že na veřejnoprávní média tvrdě útočí na Parlamentních listech, kde má vlastní rubriku. Jako radní v roce 2018 označil za pornografii pořad na stanici Vltava, v němž v četbě z literárního díla zazněly erotické pasáže. Kauza byla jedním z důvodů vynuceného odchodu tehdejšího šéfredaktora Vltavy Petra Fischera.

Rada Českého rozhlasu není kompletní, do plného počtu devíti členů chybějí dva. To je i důvod, proč na středečním zasedání nevolila předsedu, ale jen dvojici jeho zástupců. Stali se jimi Tomáš Kňourek a Miroslav Dittrich. Oba už tuto funkci v minulosti zastávali.

Podle zápisu ze zasedání na webu Českého rozhlasu získali oba místopředsednický post jednomyslně, hlasovalo pro ně všech sedm radních.

Miroslava Dittricha rada současně pověřila dočasným vedením a funkcí svého mluvčího. Dittrich Deníku N potvrdil, že proti nominaci Tomáše Kňourka nikdo z radních nic nenamítal.

„Kromě toho, že má zkušenosti, je i

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější