Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Představujeme Microsoft 365

Vše, co milujete, a ještě něco navíc. Tak by se dal popsat balíček Microsoft 365, který jste dosud znali pod názvem Office 365. Jaké jsou jeho výhody, co všechno umí a jaké služby nabídne? Na dalších řádcích se mu mrkneme na zoubek.

Seznamte se

Pokud jste znali Office 365, nebudou pro vás aplikace a možnosti Microsoft žádnou novinkou, přes to se koukneme, co všechno lze s tímto nadupaným balíčkem služeb získat a využívat. V první řadě je potřeba zmínit, že Microsoft 365 jsou kompatibilní se systémy Windows, macOS, iOS a Android. Kromě klasických aplikací, které všichni známe (Word, Excel, PowerPoint, Outlook a další), nabízí Microsoft také prémiové funkce. Víte například, že s inteligentním asistentem Microsoft Editor se vám bude lépe psát, a to až v 80 jazycích? Vaše prezentace získají zcela nový rozměr se stovkami prémiových šablon a ve Wordu bude textovat jako profík díky umělé inteligenci. A s vylepšeným Outlook kalendářem se stanete guru time managementu.

S aplikacemi Teams a Skype pro vás žádný meeting nebude problém a spolupráce bude efektivnější. Když si s čímkoli nebudete vědět rady, je tu pro vás technická podpora na chatu či telefonu. A jak už je u Microsoftu dobrým zvykem, nechybí promakaná ochrana a zabezpečení dat, včetně automatického zálohování složek.

To nejlepší nakonec

Chcete třešničku na dortu? Dostanete ji v podobě 1 TB na cloudovém úložišti OneDrive. OneDrive je ideální místo pro zálohování vašich dat, abyste je měli pěkně pohromadě a v bezpečí. Díky pokročilé spolupráci s mobilem se vám nikdy nestane, že byste přišli o fotky z telefonu, jelikož se automaticky ihned po vyfocení ukládají a vy je navíc můžete sdílet třeba členům rodiny či přátelům, kterým nastavíte práva na editaci nebo čtení.

Citlivá data v naprostém bezpečí

S funkcí Osobní trezor posouvá Microsoft 365 zabezpečení ještě na vyšší level. Představte si, že se vám v počítači do úložiště dostane vaše milá ratolest a omylem vám smaže pár fotek. Bude vás to mrzet, ale svět se nezboří. Ale kdyby se to stalo třeba s důležitými dokumenty, jako jsou rodné listy, bankovní výpisy či firemní data, to už by problém být mohl. Proto je tu Osobní trezor s dvoufázovým ověřením identity, který můžete odemknout otiskem prstu, scanem obličeje, SMS kódem nebo jiným z možných bezpečných způsobů. Dokumenty scanujete přímo do trezoru, který se navíc po určité době nečinnosti sám uzavře. A skvělé je, že se do něj můžete dostat z jakéhokoli propojeného zařízení a mít tak svá citlivá data neustále po ruce a pod kontrolou.

Tak co, vyzkoušíte balíček Microsoft 365? Podívejte se na Alza.cz, kde si můžete zakoupit různé verze balíčků přesně na míru vašim potřebám.

 

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Inzerce

V tomto okamžiku nejčtenější