Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pán tygrů je tou nejbláznivější jízdou na tygru. Z dokumentární série rovnou do vězení

Seznamte se: Joe Exotic. Foto: Rose County Jail
Seznamte se: Joe Exotic. Foto: Rose County Jail

Nejneuvěřitelnější seriál široko daleko. Pán tygrů začíná u prosté fascinace velkými šelmami, ale končí jako cirkusová podívaná o charizmatických podivínech, které v touze po pozornosti nezastaví ani zákon.

Ve Spojených státech žije v zajetí víc tygrů, než jich běhá po celém světě v divočině. To tvrdí televizní hlasatelka na úvod sedmidílné dokumentární série Pán tygrů (Netflix) režisérské dvojice Eric Goode a Rebecca Chaiklinová. Tygry, lvy, pumy a další velké šelmy chovají místní zbohatlíci, jimž vrnění statné šelmy dodává sebedůvěru. V klecích je množí obchodníci, kteří za koťata trhnou pár tisícovek, anebo cirkusáci, kteří s nimi objíždějí obchodní centra a nechají vás se s nimi vyfotit. Chovají je i nefalšovaní milovníci přírody?

Chovatel s fantastickou přezdívkou Joe Exotic obsáhne všechny zmíněné kategorie a přidá ještě další: tygři jsou pro něj smyslem života a také magnetem na pozornost. Joea potkáváme jako excentrického chovatele tygrů, který zaujme účesem, za nějž by se nemusel stydět Jaromír Jágr. Joe je posedlý tygry natolik, že o nich

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Televize

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější