Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kam za hudbou v roce 2019? Některé kapely máte možnost slyšet asi úplně naposledy

Slayer. Foto: Suelen Pessoa.
Slayer. Foto: Suelen Pessoa.

Otevřete si kalendář a zapište si následující data velkých koncertů v Česku v prvním pololetí příštího roku. Na své si přijdou rockeři, popaři, nostalgici i fanoušci okrajovějších žánrů. Ke každému tipu přidáváme pět důvodů, proč na ten který koncert zajít.

Kyle Dixon, Michael Stein

2. 2. Forum Karlín, Praha

Stranger Things, festival Film Music Prague 2019

  1. Stranger Things je jeden z nejlepších seriálů, které se v poslední době objevily. Pro fanoušky je tudíž tahle akce povinnost.
  2. Syntezátorové osmdesátkové retro je v kursu a dvojice Kyle Dixon & Michael Stein svůj soundtrack ke Stranger Things koncipovala přesně v tom duchu.
  3. Hudba, kterou ti dva pro seriál složili, je jednoduše skvělá. Minimalistická, ale nabitá ohromně působivou atmosférou. John Carpenter by měl radost. Naživo to určitě bude jedinečný zážitek.
  4. Pokud se sejde dost lidí, třeba se k nám Dixon a Stein zase někdy vrátí se svou skupinou SURVIVE.
  5. Až budete sledovat třetí řadu Stranger Things, vybaví se vám stoprocentně zážitek z tohoto koncertu.

 

Slash & Myles Kennedy & The Conspirators

9. 2. O2 Arena, Praha

  1. Guns N’ Roses to sice nejsou, ale zvuk Slashovy kytary dělá mnohé, navíc Myles Kennedy je mnohem lepší zpěvák než Axl.
  2. Slash je jedním z posledních opravdových „rockerů“, kterým zbaštíte i tu už trochu legrační image s cylindrem a koženými kalhotami. K němu to prostě patří.
  3. Slashovy sólovky jsou plné nezamindrákovaného svěžího rock’n’rollu, kterému to ještě víc než na deskách svědčí na koncertních pódiích.
  4. Slash a jeho parta dokážou odehrát strhující koncert bez přeplácaných vizuálních efektů, blikajících náramků a podobných blbostí.
  5. Nebudete muset čekat dlouho do noci, než se Slash uráčí konečně vylézt na pódium.
Laibach. Foto: Markus Felix.

Laibach

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější