Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Chtěla navštívit sedmiletou dceru, strážníci ji vyvedli. Nemocnice nepouští rodiče k dětem, porušuje vládní výjimku

Ilustrační foto: Fotolia
Ilustrační foto: Fotolia

Strážníci městské policie eskortovali v neděli odpoledne z Dětské nemocnice v Brně matku, která přišla na návštěvu za svým dítětem. Lékaři a sestry ji nepustili ani na oddělení. Argumentovali nařízením vedení, podle kterého nesmí do areálu žádné návštěvy. Vládní nařízení ale stanoví pro rodiče výjimku, protože mají jako zákonní zástupci právo být se svým dítětem kdykoliv.

„Přišli jsme v neděli dopoledne na pohotovost do Dětské nemocnice kvůli dceřině úrazu oka. Řekli nám, že ji na několik dní hospitalizují. Jela jsem domů pro věci, a když jsem se vrátila, chtěla jsem ji jen pozdravit a říct jí, ať je v klidu a myje si ručičky. Sestra i doktorka se mi vysmály a zavolaly na mě městskou policii,“ popsala matka sedmileté dcery před vchodem do nemocnice, kde poté několik hodin čekala, jestli ji lékaři znovu pustí k dceři. Nepustili. Jméno Brňanky redakce Deníku N zná, ale žena si ho nepřála zveřejnit kvůli obavám o dceru.

Podle audionahrávky, kterou má Deník N k dispozici, ženě strážníci pohrozili, že pokud se bude chtít vrátit, udělí jí pokutu za porušení nařízení. Co konkrétně porušila, jí nesdělili.

„Přišli pro mě jako pro nějakého kriminálníka. Přitom

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Brno

Covid-19

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější