Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Odemkli jsme pro vás klíčové články o koronaviru. Přečtěte si je

Ilustrační foto: ČTK / Andy Wong, AP
Ilustrační foto: ČTK / Andy Wong, AP

Množí se žádosti, abychom náš placený obsah v této chvíli poskytli zdarma, proto dovolte krátké vysvětlení naší situace.

Jsme si vědomi vážnosti situace, pro naši redakci jde o téma číslo jedna a naší absolutní prioritou je přinášet uprostřed všech zmatků spolehlivé a ověřené informace. Všichni čtenáři mají většinu obsahu o koronaviru k dispozici zdarma v části Minuta po minutě, kterou plníme ještě intenzivněji než obvykle. Každý den v ní naleznete desítky zpráv o aktuálním vývoji. Téma probíráme pravidelně v našich podcastech Studio N, které jsou také zdarma. Průběžně odemykáme vybrané články, které považujeme za důležité šířit dál i touto cestou, naši kluboví předplatitelé pravidelně odemykají články svým přátelům a známým. Každý tedy může mít dobrý přehled o tom, co se právě děje, i bez toho, že by nás podpořil svým předplatným, což dokazuje i aktuální čtenost našeho zpravodajství.

Zároveň jsme přesvědčeni, že není udržitelnou cestou udělat z placeného zpravodajství bezplatné. Zpravodajství zdarma má přesně ty důsledky, kvůli nimž Deník N vznikl jako jeho protipól – na konci ho stejně musí někdo zaplatit a zaplatí ho buď oligarcha, nebo se obsah přizpůsobí inzerci. Touto cestou jít nechceme.

Samotná žurnalistika postavená na placeném obsahu je zvláště v českých podmínkách stále ještě nesmírně nejistý podnik, přesto věříme, že má hluboký smysl. Odezva na naše zpravodajství, které si zajistilo už 16 tisíc předplatitelů, to jenom potvrzuje. Dejte nám prosím šanci zvládnout náročnou fázi počátečního růstu s pochopením k našim možnostem. Naopak věříme, že právě díky zájmu, angažovanosti a podpoře lidí budeme mít větší šanci přinášet dlouhodobě stále kvalitnější obsah se stále větším dosahem, jako se to podařilo na Slovensku, kde má slovenský Denník N už 50 tisíc předplatitelů a patří k nejčtenějším médiím v zemi.

Světová média založená na placeném obsahu také neodemykají všechen svůj placený obsah ke koronaviru, odemykají vybrané části obsahu. Nově jsme i my pro vás připravili rozcestník, kde najdete na jednom místě všechny články na téma koronavirus, které jsme pro vás už dříve odemkli nebo v budoucnu odemkneme, a to včetně včerejšího článku Petra Koubského, který pro své kvality vyvolal mimořádný ohlas.

Díky za váš zájem a podporu.

Ján Simkanič
ředitel vydavatelství

Covid-19

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější