Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Mzda až 110 tisíc, nástup za měsíc. Stát narychlo nabírá programátory na dálniční známky

Dálniční známka, ilustrační foto. Zdroj: ČTK
Dálniční známka, ilustrační foto. Zdroj: ČTK

Zakázka na elektronické dálniční známky, která skončila odvoláním ministra dopravy Vladimíra Kremlíka, je již plně v rukou státního podniku Cendis. Ten má projekt vypracovat za zlomek původní ceny do konce roku, chybí mu ale IT odborníci. Na silně konkurenčním trhu jich hledá deset.

Nové pracovní síly začal Cendis shánět v minulém týdnu, kdy vyvěsil několik inzerátů na profesním portálu Jobs.cz. Státní podnik nepoptává pouze řadové programátory, ale také projektového manažera a systémového administrátora. Informaci pro Deník N potvrdil také Jan Paroubek, který je pověřen řízením státního podniku Cendis.

„U žadatelů je praxe v dopravním odvětví výhodou, pro běžné programátory však nejsou tyto zkušenosti nutné,“ dodává Paroubek. Ten s ohledem na nové zakázky pro ministerstvo dopravy Deníku N v lednu řekl, že státní firma projekt elektronických dálničních známek zvládne vlastními silami, bez nutnosti spolupráce s externími firmami. Nutnost náboru dalších zaměstnanců v souvislosti s novými projekty Paroubek tehdy nezmiňoval.

Na pracovním trhu přitom státní firma musí konkurovat komerčním společnostem. U programátorských pozic se předpokládaná mzda pohybuje mezi

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Doprava

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější