Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

ČSSD zrušila vlašimskou buňku, tvrdí, že falšovala dokumenty. Je to msta, nemáme černé duše, brání se „rozpuštění“ členové

Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Sociální demokracie rozpustila svoji nejsilnější středočeskou organizaci ve Vlašimi. Zdůvodňuje to tím, že zde falšovali dokumenty z členských schůzí. Podle tamějších členů jde ale o mstu šéfa středočeské ČSSD Robina Povšíka za to, že vlašimští sociální demokraté na poslední krajské konferenci podpořili jeho soka Miloše Peteru.

Vedení sociální demokracie v pátek zrušilo svoji buňku ve Vlašimi. Informaci Deníku N potvrdil předseda středočeské sociální demokracie Robin Povšík. „Můžu potvrdit, že předsednictvo strany drtivou většinou hlasů rozhodlo o odebrání licence místní organizace Vlašim. Všichni, kteří tam jsou, mají právo vstoupit do jiné předem určené místní organizace a požádat o vrácení se do členské základny ČSSD,“ řekl Povšík.

Důvod rozpuštění buňky původně nechtěl komentovat. Pouze uvedl, že tak rozhodlo krajské vedení a jeho stanovisko posvětilo i nejvyšší vedení strany. Později Povšík přišel s tvrzením, že ve Vlašimi manipulovali s důležitými dokumenty.

„Máme důkazy o tom, že tam byly trvale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější