Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiš je ztělesněním diktátorství a lží, řekl na demonstraci policista, který jej chrání. Hrozí mu vyhazov

Andrej Babiš na Úřadu vlády. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Andrej Babiš na Úřadu vlády. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Milan Halbich působí u policie řadu let. Pracuje pro ochrannou službu a má za úkol chránit Úřad vlády, tedy i premiéra Andreje Babiše (ANO). Teď s ním jeho nadřízený, generál Jiří Komorous, zahájil kázeňské řízení. Halbich loni v červnu před desítkami lidí v Chomutově vystoupil na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii a veřejně kritizoval premiéra a jeho spolupracovníky. Pokud vedení policie rozhodne, že chyboval, může přijít o část platu, nebo může být v krajním případě i propuštěn od policie.

„Zahajuji řízení o kázeňském přestupku pro podezření z porušení základních povinností příslušníka v nestranném, řádném a svědomitém plnění povinností…,“ píše Komorous v dokumentu, který Deník N získal.

Ředitel ochranné služby se domnívá, že Halbich porušil etický kodex útvaru tím, že v červnu loňského roku vystoupil v Chomutově na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii.

„Babiš a jeho lidé ztělesňují vše, co jsme v roce osmdesát devět zavrhli. Je to diktátorství, manipulace a lži, byrokracie, uplácení,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější