Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zeman v poslední době jen pokřtil kapličku a uctil Kuberu, dál ale slyší chválu za kontakt s lidmi

Prezident Miloš Zeman už nemá sílu dělat cokoliv. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Prezident Miloš Zeman už nemá sílu dělat cokoliv. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Téměř 60 procent lidí si myslí, že Miloš Zeman je s občany v kontaktu a zná jejich problémy. Prezident přitom v posledních měsících v podstatě neopouští Prahu nebo Lány, mezi lidi se dostane pouze sporadicky.

Lednový výzkum CVVM, který sleduje postoje společnosti k prezidentovi, přinesl zajímavá data. Zemana lidé nejlépe hodnotí za to, že je s nimi v kontaktu a zná jejich problémy. Jako prezidenta blízkého lidu ho vidí 59 procent respondentů, opačný pohled má třetina.

Zeman si v tomto ohledu uchovává podporu po celé své prezidentství. Pozitivní vnímání kontaktu s občany je však poněkud paradoxní vzhledem k jeho kalendáři z posledních měsíců. Zeman totiž stále méně vychází mezi občany, rezignoval také na cesty do krajů. Od loňského července se vydal mimo Prahu nebo své další sídlo v Lánech pouze třikrát.

V létě se tradičně zúčastnil akce Země živitelka v Českých Budějovicích, na začátku září se cestou z návštěvy Polska stavil v Třinci, kde s dětmi oslavil začátek školního roku. Další prezidentův domácí program se až do návštěvy pohřbu Jaroslava Kubery v Teplicích začátkem února omezil pouze na Prahu a Lány.

Zeman se v té době soustředil na přijímání návštěv a úřadování. Podle tiskových zpráv z webu Hradu se prezident až do Kuberova pohřbu od začátku prosince, kdy navštívil pracovně Londýn, zúčastnil pouze v Praze oslavy narozenin svého někdejšího ministra průmyslu Miroslava Grégra, křtu kapličky v Lánech a také

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější