Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Akci na právnické fakultě sponzoruje velký exekutor. Projednávání zákona jsme ovlivnit nechtěli, tvrdí pořadatel

Odkaz na akci na webu PR agentury, která ji pořádá. Screenshot: Deník N
Odkaz na akci na webu PR agentury, která ji pořádá. Screenshot: Deník N

Na Právnické fakultě UK se měl koncem února uskutečnit seminář o exekucích a insolvencích s názvem Neduhy dluhů. Jedním ze sponzorů a řečníků je přerovský exekutor Lukáš Jícha. Akce se přitom měla konat v době nejžhavější fáze lobbingu kolem novely exekučního řádu, která má ukončit konkurenci mezi exekutory. Jícha přitom patří mezi hlasité odpůrce novely a žádný z exekutorů, kteří zastávají opačný názor, mezi oznámenými hosty není. PR agentura, která akci pořádá, po dotazu Deníku N termín debaty přesunula na dobu, kdy bude o zákoně rozhodnuto.

V parlamentních kuloárech vrcholí debata o novele exekučního řádu. Zasáhnout se do ní snaží i Exekutorský úřad Přerov, který se – stejně jako ostatní velcí exekutoři – pokouší zabránit schválení takzvané teritoriality, která by ukončila konkurenční boj mezi exekutory.

Právě přerovský exekutor Lukáš Jícha měl na akci, která se měla 20. února konat na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, hovořit, a především ji měl i sponzorovat. Mezi oznámenými hosty přitom není žádný zástupce Exekutorské komory ani nikdo z exekutorů, kteří ukončení exekučního byznysu prosazují.

Exekutor Jícha

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Exekuce

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější