Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pravidelný pořad se Zemanem nechystáme, ke Xaveru Veselému přijde jen jednou, tvrdí Český rozhlas

Nově zvolený radní ČT, moderátor internetové televize XTV a Českého rozhlasu Lubomír Xaver Veselý. Foto: Jan Moláček, Deník N
Nově zvolený radní ČT, moderátor internetové televize XTV a Českého rozhlasu Lubomír Xaver Veselý. Foto: Jan Moláček, Deník N

Miloš Zeman v neděli oznámil, že po skončení pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov bude poskytovat rozhovory také moderátorovi Českého rozhlasu Lubomíru Xaverovi Veselému. Řekl to v pořadu Pressklub na rádiu Frekvence 1 s tím, že mu tuto možnost nabídl generální ředitel ČRo René Zavoral. Rozhlas to ale odmítá. Podle jeho mluvčího půjde jen o jednorázovou účast v pořadu.

Hlava státu přitom v nedělním rozhovoru pro soukromé rádio výslovně mluvila o „mediálních výstupech“ pro Český rozhlas v množném čísle.

„Teď mi generální ředitel Českého rozhlasu pan Zavoral navrhl další mediální výstupy s Xaverem Veselým, kterého mám rád, a těším se na to,“ prohlásil Zeman.

Že se mělo jednat o pravidelný formát, vyplývá i z vyjádření moderátora Lubomíra Veselého, s nímž Deník N mluvil po telefonu.

„Je nějaký termín, kdy by bylo ideální začít, takhle mi to bylo řečeno,“ řekl Veselý.

Plán vyvolal pozornost především proto, že Lubomír Xaver Veselý na regionálních stanicích Českého rozhlasu moderuje lifestylový pořad a na politické rozhovory se v rozhlase zaměřuje řada jiných novinářů a moderátorů.

Český rozhlas následně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější