Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiš chce zachránit svou vlajkovou loď. Zasáhl do přípravy kritizovaného stavebního zákona

Ministryně Klára Dostálová a premiér Andrej Babiš. Foto: ČTK
Ministryně Klára Dostálová a premiér Andrej Babiš. Foto: ČTK

Premiér Andrej Babiš po nátlaku ze strany kritiků zasáhl do projednávání nového stavebního zákona. S připomínkami k těžce ostřelovanému návrhu se přitom měla vypořádat ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Silný odpor proti návrhu stavebního zákona z pera ministerstva pro místní rozvoj a Hospodářské komory se dostal až na nejvyšší vládní místa. Do jednání o budoucnosti stavebního řízení se dnes zapojil i samotný premiér Andrej Babiš. Ten dosud nechával vše v rukách ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové.

„Bylo na ministryni Dostálové, aby se vypořádala se všemi připomínkami. Když jsem ale zjistil, že proti změně stavebního zákona zaznívá velké množství kritických hlasů, rozhodl jsem se svolat všechny zainteresované a zkusit najít shodu,“ uvedl pro Deník N premiér.

Jeho hlavním cílem je, aby zákon, považovaný za vlajkovou loď této vlády, prošel Sněmovnou v plánovaném termínu a začal platit od začátku roku 2021. „Premiér se musí seznámit se zákonem a pochopit, co v něm je. Podle mě to ještě nečetl, a pak asi Dostálovou

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Nový stavební zákon

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější