Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zdechovský spočítal u lidovců gaye a lesby. Je to politický bizár, kritizuje ho Výborný

Europoslanec Tomáš Zdechovský. Foto: Michel Christen, © European Union 2018 - Source EP
Europoslanec Tomáš Zdechovský. Foto: Michel Christen, © European Union 2018 – Source EP

Lidovecký europoslanec a kandidát na šéfa strany Tomáš Zdechovský prohlásil, že v KDU-ČSL je ve „středně vrcholové politice přes 22 gayů a leseb“. „Já ty lidi znám, znám jejich partnery, řeším jejich problémy,“ vysvětlil. Podle předsedy strany Marka Výborného i šéfa poslaneckého klubu Jana Bartoška je nesmyslné počítat lidi podle sexuální orientace.

„Neměli bychom nikomu lézt do postele a kontrolovat, jestli má v posteli chlapa, nebo ženskou. Musíme mezi naše voliče přitáhnout konzervativní gaye a lesby mimo jiné tím, že se vůči nim nebudeme vymezovat. Napočítal jsem, že v KDU-ČSL máme přes 22 gayů a leseb ve středně vrcholové politice, ať jde o městskou, či krajskou politiku. Řada gayů a leseb jsou také naši voliči,“ prohlásil europoslanec v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Odmítl však, že si dělal seznam. „Když jsem si procházel věci k této problematice, tak jsem si s tím spojoval i jména některých našich starostů či radních,“ uvedl.

Když se Deník N europoslance doptal, jak k tomuto konkrétnímu číslu dospěl, Zdechovský odpověděl, že u lidovců – jako v každé organizaci – se lidé znají.

„Nevím, co je na tom skandálního. Já ty lidi znám, znám jejich partnery, řeším jejich problémy. A nevidím na tom nic špatného. Opakovaně jsem říkal, že můj mediální poradce je gay, můj

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější