Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Čižinský chce oslovit milion voličů. Nesrozumitelné i naivní, tvrdí odborníci

Lídr sdružení Praha sobě Jan Čižinský. Foto: Adam Hecl, Deník N
Lídr sdružení Praha sobě Jan Čižinský. Foto: Adam Hecl, Deník N

Poslanec zvolený za KDU-ČSL a starosta Prahy 7 Jan Čižinský z uskupení Praha sobě plánuje oslovit milion lidí. Chce jim vrátit naději. Se svým novým projektem 3000 statečných chce vytvořit novou politickou sílu, která osloví opomíjené voliče. Čižinský, který na osobní kampani v ulicích postavil svůj úspěch v komunální i celopražské politice, chce přímou komunikaci s lidmi přenést i do regionů.

Poslanec a starosta projekt ohlásil na úterní pražské demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii. „V naší vlasti jsou miliony oprávněně naštvaných lidí. Třicet let koukají na skandály, na jména jako Šlouf nebo Rittig, na miliardy, které chybějí potřebným, ve školách a v nemocnicích. Koukají na lidi chycené do dluhových pastí nebo jsou sami v dluzích. Všem těm musíme vrátit naději,“ řekl Čižinský.

Zatímco předáci opozice se obávají dalšího tříštění hlasů, Čižinský si od své iniciativy slibuje zisk nových voličů pro strany vymezující se vůči premiéru Andreji Babišovi. Oslovení odborníci na komunikaci a politický marketing se shodují, že Čižinského snaha je zatím velkým otazníkem.

„V jedné věci

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější