Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pospíšil jedná s pražskou ODS. Máme k ní nejblíž, v koalici ji ale nechce Čižinský, říká

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Pražská TOP 09 vyjádřila nedůvěru pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi. Její předseda Jiří Pospíšil Deníku N přiznal, že jedná o bližší spolupráci s opoziční ODS a nevidí na tom nic špatného. Podle Hřiba je krize v koalici nedorozuměním.

„S panem Portlíkem (předsedou pražské ODS, pozn. red.) jednáme. Jsou to třeba projekty v oblasti dopravy, kde k sobě máme blízko. Jsou to projekty, které nejsou jen na jedno volební období, ale je v nich nutné s opozicí spolupracovat. Nechceme rozbíjet koalici, vymýšlet různé varianty a rozhodně nejednáme s ANO,“ shrnul Pospíšil.

Podotkl ale, že lídr Prahy sobě Jan Čižinský má vůči ODS „předsudky“. „Jasně jsme řekli voličům, že nepůjdeme s hnutím ANO, a to držíme. Jasně jsme taky po volbách řekli, že programově máme nejblíže k ODS, ale pan Čižinský ODS odmítl, proto vznikla takhle koalice. Piráti si vynutili primátora Hřiba, který selhává a nefunguje dobře,“ pokračoval dále Pospíšil.

TOP 09 je podle Pospíšila jako pravicová strana v pražské koalici izolovaná a nemůže prosazovat svůj program. „Jsme tlačení do

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější