Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Přišel domů a oznámil, že zastřelil lidi.“ Pachatel se v ostravské nemocnici léčil, potvrdil Babiš

Snímek údajného pachatele, který zveřejnila policie. Foto: Policie ČR
Snímek údajného pachatele, který zveřejnila policie. Foto: Policie ČR

Krátce po sedmé hodině ráno se ve Fakultní nemocnici v Ostravě ozvaly výstřely, šest lidí zemřelo, další tři utrpěli zranění. Pachatelem byl podle policie 42letý muž z Opavska, který se na útěku střelil do hlavy.

Policie přijala oznámení o střelbě v 7 hodin a 19 minut. První hlídka přijela na místo za tři minuty. V čekárně traumatologie střílel muž z nelegálně držené zbraně, jak Deníku N potvrdil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Na místě události zůstalo pět mrtvých, šestý zemřel na operačním sále. Další tři lidé jsou zranění – jeden je v kritickém stavu, další dva jsou mimo ohrožení života.

Střelci se z nemocnice podařilo utéct, policie proto vyhlásila pátrání po podezřelém pachateli v červené vestě. Později ostravský policejní ředitel Tomáš Kužel uvedl, že policie zjistila jméno pachatele, jeho fotografii i SPZ vozidla. „Pohybuje se ve stříbrno-šedém vozidle Renault Laguna 9T57401. Pachatel je nebezpečný, pravděpodobně ozbrojený,“ upřesnila policie na svém twitterovém účtu.

Krátce poté policejní vrtulník vozidlo našel. „Policie vypátrala vozidlo, z místa nálezu se ozvala střelba. Zjišťujeme totožnost muže, který se před zásahem policie střelil do hlavy,“ sdělila policie na Twitteru. Později policie oznámila, že 42letý střelec je mrtvý.

Moravskoslezský policejní ředitel Kužel po zásahu upřesnil, že pachatel byl nalezen na Opavsku. „Zásahovou jednotku jsme posílali na hodně míst. Bylo hodně oznámení o možném podezřelém,“ sdělil. Podezřelý se prý zastřelil ve chvíli, kdy zjistil, že policejní vrtulník odhalil jeho vozidlo. Pachatele se podle ministra vnitra Jana Hamáčka ještě půl hodiny snažili resuscitovat, svému zranění ale podlehl.

„S policií spolupracuje jeho matka. Přišel domů

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Střelba v ostravské nemocnici

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější